LA NOSTRA VEU A CATALUNYA

Primera trobada al Palau Robert

El 23 d’octubre es va fer la primera sessió informativa del CNIAC. Va tenir lloc al Palau Robert i ens van explicar què era el Consell. Vam conèixer l’Èrica i l’Esther, membres de la junta. A part de molta informació, vam sortir amb un jersei i una bossa del CNIAC. I també unes polseres! Ens vam trobar uns 25 representats de pobles i ciutats de Catalunya. (Informa: Aleix Farré i Costa)

El CNIAC celebra el 20N amb Premi, Manifest i Assemblea

El passat 20 de novembre el CNIAC (Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya) es va reunir en una assemblea per treballar per comissions i per grups de treball, sobre tot el grup del Manifest del 20N i el del Premi de la Infància i l’Adolescència, ja que aquest es va entregar a la tarda del mateix dia a les 17:30 h, com a motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants.


L’assemblea va començar a les 10:00 h al Palau de Pedralbes, a Barcelona, on es va iniciar amb un joc de benvinguda les 15:30 h. L’assemblea va reunir-se per fer una posada en comú de tots els grups de treball perquè tothom se n’assabentés del que feia cadascú. Seguidament, els dinamitzadors van donar vàries informacions sobre temes d’interès com: les eleccions del 2022 o l’organització d’una cursa benèfica.


Mitja hora després començava l’acte del Dia Universal dels Drets dels Infants al mateix Palau de Pedralbes. Un petit discurs introductori per l’Ester Cabanes, la directora de la DGAIA (Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència) i pels vocals del CNIAC Roc Morella i Blanca Aréchaga donava la benvinguda als assistents.
Més tard altres vocals van llegir el Manifest que cada any elabora el CNIAC, per reivindicar els drets que alguns infants no poden gaudir.


Començant amb l’entrega del premi, dues vocals van explicar com el CNIAC va fer el procés d’elecció del guanyador. Tot seguit, es va entregar el premi a Pallassos sense Fronteres, una organització que es dedica a fer espectacles arreu del món a nens i nenes que pateixen les conseqüències dels conflictes armats. L’artista i membre de la junta Sabanni va recollir-lo i va llegir unes paraules en nom de Tortell Poltrona, agraint al CNIAC per escollir-los guanyadors del Premi. A les 18:30 h Alexis Serra, el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut va acomiadar l’acte.

Per mi va ser un dia molt interessant i diferent. Vam treballar per comissions i vam compartir les diferents opinions. Jo formaré part de la Comissió de Comunicació Interna. (Informa: Aleix Farré i Costa)