ESCAPE ROOM!

Al Consellet Adolescent del Palau d’Anglesola fem activitats molt divertides, com per exemple els Escapes Rooms. Vam organitzar un escape room per la festa major d’estiu del 2020 i un altre per la festa major d’estiu del 2021, els dos es van realitzar al casc antic del Palau d’Anglesola.

US ANIMEM A PARTICIPAR EN EL NOSTRE 3R ESCAPE ROOM, PER LA FESTA MAJOR D’ESTIU DEL 2022

2N ESCAPE ROOM: ON SOU?

AGOST 2021

Trobar els capsgrossos del Palau d’Anglesola!

L’escape room «on sou?» que vam fer aquest estiu del 2021 va anar molt bé. Per sort, el fet que el joc fos a l’exterior, la covid ens va permetre dur a terme l’activitat sense cap problema. Ens va animar molt les ganes que tenia la gent de repetir-ho, perquè l’any anterior ens havien dit que els hi havia agradat molt. Vam decidir fer un escape room amb un fil connector una mica diferent. L’objectiu era trobar els caps grossos del Palau d’Anglesola, pel fet que era la festa major i s’havien perdut. D’aquesta manera els nens i nenes ho van gaudir molt, pel fet que, la recompensa, no només era sortir del recorregut, sinó descobrir també els capgrossos. Vam gaudir al màxim i la gent ens va tornar a demanar de repetir-ho.

1r ESCAPE ROOM AL PALAU D’ANGLESOLA: S’APAGA EL PALAU

AGOST 2020

Aconseguir la Clau del Palau!

El nostre primer escape room, s’apaga el Palau, la finalitat era que el Palau no s’apagués i per fer-ho havien de superar unes proves i aconseguir 4 parts del cor del Palau. La decoració de la primera part era trista i apagada, la segona ja tenia una mica més de vida i l’última tenia molts colors, ja que havien aconseguit que el Palau tornes a estar viu. Tot i que la pluja i el vent no ens va ajudar, ens va encantar fer aquesta activitat, igual que la gent que hi va participar, ja que l’any següent vam realitzar un altre escape room.

Us expliquem com ho vam fer:

L’última quinzena del mes d’agost del 2020, es va invertir en poder aportar quelcom per la Festa Major d’Estiu del poble. Va haver propostes de tota mena, però finalment el Consellet vam decidir dur a terme una Escape Room a cel obert al casc antic del Palau d’Anglesola.

Durant la planificació del projecte es van dur a terme molta diversitat de tasques, des de proposar i elaborar un text per sortir al programa de festa major, com també la creació de tot el material, anar a comprar, fer difusió del projecte, contactar amb cada una de les participants. Tot i saber l’especial situació de Covid-19, el Consellet es vam encarregar de recomanar a la població una possible prèvia inscripció a l’activitat, en un grup màxim de 10 persones, on, un cop feta la inscripció, el Consellet enviàvem a cada grup un correu especificant les instruccions de protecció estrictament obligatòries a seguir i acordant amb cada grup una hora concreta i específica diferenciada de la resta.

Un cop finalitzada la fase de planificació de l’esdeveniment, en la qual hi va haver moments de tota mena, ja es tenia tot el material necessari, la història ben muntada, els rols i posicions aclarits, etc. El divendres 28 d’agost, el Consellet ens reuníem al casc antic del Palau d’Anglesola per posar en marxa l’Escape Room S’Apaga el Palau, una història on, degut a les destrosses que els humans han ocasionat al poble, el cor del poble s’està apagant. Es proposava als grups desxifrar les proves per tal d’aconseguir un quart de cor. Hi havia quatre proves, on, l’assoliment de cada una donava al grup un cor sencer, i era la finalització de l’activitat, tot acabant amb una fotografia al fotocall de la sortida.

Cal exposar també que l’acte de l’Escape Room, el presenciava també la inauguració de la lona “El Palau d’Anglesola lliure de Sexismes”, que el mateix Ajuntament del Palau d’Anglesola havia promogut des de la Regidoria de Cultura.

L’acte va ser un èxit. Hi va haver 21 grups inscrits que van anar duent a terme l’activitat de forma tranquil·la i divertint-se sense cap mena d’inconvenient, solament, quan just passava el grup nº 19, el cel es va començar ennuvolar i no va donar opció a realitzar cap acció, que just queia a damunt de la població un dens raig d’aigua. Això va ocasionar suspendre l’acte al moment, comportant a tothom haver d’ajudar en la recollida del material, on famílies, participants, l’Ajuntament van col·laborar en la recollida de tots els objectes.

Ens vam sentir genial, molt contents i contentes de la feina feta. Després d’haver fet amb molt d’orgull la nostra primera Escape Room, vam decidir anar-ho a celebrar al bar poliesportiu, recordant-nos que havíem realitzat una bonica i divertida activitat municipal nosaltres mateixes. En acabar el sopar, es va acordar que la neteja de l’espai es realitzaria el dia següent.