PARC PARKOUR

El parkour és un esport que ens agrada a molts joves de la comarca. Es tracta de fer salts entre qualsevol obstacle que ens puguem trobar al dia a dia.

LA PROPOSTA DE CONSTRUCCIÓ D’UN PARC DE PARKOUR va ser durant uns llargs mesos un dels projectes més importants del Consellet:

Es va planificar i posar en marxa el procés de presentació del projecte de Construcció d’un Parc de Parkour al Palau d’Anglesola. Vam realitzar vàries accions per poder presentar un bon projecte i que finalment pogués ser acceptat per l’Ajuntament, com van ser: recollida de signatures, donada a conèixer del projecte, prendre mides de la zona, elaboració de l’esbós del plànol, entrega del plànol a alcaldia i arquitectes tècnics, etc.

Com moltes propostes de projectes, el nostre projecte va finalitzar quan vam observar que el pressupost d’aquest projecte superava notablement les nostres possibilitats.

Tot i això, us detallem quines van ser les nostres accions durant el procés:

1. Vídeos promocionant què és això del Parkour

Realització d’un vídeo promocional amb el títol EI JOVE A TU QUE ET MOU, per tal de donar a conèixer el projecte del Parc de Parkour:

https://www.instagram.com/tv/B_XQDZLF8NL/?utm_medium=copy_link

2. Recollir signatures pel Palau per veure si la gent ens donaria suport amb el projecte

Es va dur a terme una recollida de signatures per buscar suport entre la població explicant què és el Parkour i preguntant si estarien d’acord en la construcció d’un parc d’aquest tipus. L’experiència va ser força gratificant, i es van recollir aproximadament unes 200 signatures diferents.

Post recollida de signtaures

3. Prendre mesures de l’espai (darrere la zona skate) per mirar si hi hauria suficient terreny per construir-ho.

Mesurar l’espai, decidir els blocs, elaborar esbossos de dibuix i també iniciar la redacció del projecte escrit.

4. Elaborar un esbòs del plànol del parc i entregar-ho als arquitectes tècnics.

5. Fer difusió del projecte

6. Continuar practicant l’esport

7. Vam intentar portar a Palau un taller de Parkour, fet per un professional, per poder ensenyar a la gent aquesta afició.

8. El 17 d’agost s’entregava a l’alcalde el plànol final de l’esbós que el Consellet va crear, després d’haver mesurat l’espai, del futur o possible Parc de Parkour. Aquests van ser entregats des de l’Ajuntament als arquitectes tècnics per tal que es valori la proposta del projecte.