VOLUNTARIATS

MANTENIMENT I CURA DELS ÀNECS:

El primer voluntariat que hem realitzant al nostre poble, ha estat el de manteniment i cura de la bassa dels ànecs.

Al juny vam començar a organitzar els 3 mesos que faríem de voluntariat durant l’estiu 2020. Vam elaborar un quadrant per repartir-nos bé les tasques i assegurar-nos que no faltes mai el menjar als ànecs. Vam acordar que cada dilluns, dimecres i divendres per la tarda aniriem a la bassa a donar de menjar i, un cop per setmana, la buidaríem per poder-la netejar.

Per saber quines eren les funcions que havíem de fer vam demanar a l’Ajuntament poder-nos reunir amb el personal de la brigada del propi Ajuntament, que són qui realitzen aquestes tasques, perquè ens puguessin ensenyar com ho havíem de fer. Un dia vam quedar amb el Joan, on ens va ensenyar a tot el grup com s’havia de realitzar les diferents tasques acordades amb l’alcalde i també amb el Pere, que ens va fer una classe magistral relacionada amb el manteniment i cura de la bassa. 

Durant la nostra tasca de voluntariat vam veure que tant els focs de llum de la bassa, com els sortidors d’aigua no funcionaven. Per tant, vam comunicar-ho i arreglar la situació.

El voluntariat d’estiu ens va unir durant totes les tardes de juny juliol i agost. Ens vam divertir molt perquè vam trobar-nos després de la pandèmia.

Estem molt contents i contentes del que hem après sobre el respecte i cura de l’entorn.

ENS AGRADA CUIDAR EL NOSTRE POBLE!!

DIFUSSIÓ ACTES INCÍVIS

Durant el voluntariat, ens vam anar trobant diferents gamberrades dins la bassa dels ànecs, on es va creure adient elaborar cartells per a que les persones respectessin més l’entorn.

PARTICIPEM A FET A JOVA

En el mes de juliol s’iniciava la participació en el voluntariat FET A JOVA promogut des de l’Ajuntament del Palau, on s’oferia l’assistència a mínim 3 setmanes de voluntariat municipal, col·laborant en la realització de diferents tasques que promoguessin el manteniment de les instal·lacions municipals i el respecte al medi ambient. L’experiència es va valorar per la pròpia joventut com una activitat genial, on van poder relacionar-se i aprendre molt de les unes de les altres, com també haver gaudit de les activitats perquè alhora cuidaven el seu propi poble. El voluntariat va ser portat per la Íngrid i l’Alba, dues dones del Palau d’Anglesola, la Laura de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell amb tot el suport i acompanyament de les persones de l’Ajuntament. Gràcies a aquesta col·laboració i coordinació es va fer possible aquesta proposta socioeducativa amb valors per a la joventut del municipi del Palau d’Anglesola. 

L’estiu va continuar, i el Consellet continuava gaudint i treballant amb el voluntariat FET A JOVA, el qual els va permetre tenir un estiu enriquit i entretingut en el seu propi municipi, mentre realitzaven activitats de tot tipus, amb diferents professionals del municipi que s’oferien per aportar la seva professió en les tasques que la joventut estava realitzant. 

El 6 d’agost es realitzava el mural que dona la Benvinguda a les persones que realitzen el Camí Ignasià en la mateixa paret on es situa el refugi.