GESTIÓ EMOCIONAL

Creiem molt important poder disposar d’un espai que ens permeti aprendre a gestionar les nostres emocions. Les emocions ens acompanyen en cada minut de les nostres vides, i sabem que algunes emocions ens costen més d’entendre, com són la tristesa, la por, la ràbia; al contrari de l’alegria i la sorpresa que deixem que surtin sense cap mena de por.

Des del Consellet ens cuidem les unes a les altres i deixem espai per poder parlar de qüestions que ens estan afectant i com ens sentim. L’atenció a la situació de les joves durant i després del confinament provocat per la Covid-19, es va convertir en prioritària.

A continuació podeu descobrir que fem per aprendre a gestionar les emocions:

DURANT EL TEMPS DE CONFINAMENT: la necessitat d’expressar

Després de l’assimilació del nou estat social provocat per la pandèmia Covid-19, es va creure adient engegar publicacions de suport als i les joves durant aquests dies de confinament. En la xarxa social d’Instagram es pot observar les diferents publicacions que s’anaven fent: donar ànims a tothom, invitar a la gent a compartir vídeos per poder-los publicar, etc.

Passats uns mesos es van elaborar diferents publicacions a Instagram tot parlant de les vivències de confinament de diferents joves que ens havien fet arribar algun escrit, per poder expressar emocions i sentiments. Invitàvem a joves compartir amb el Consellet les seves experiències, fos en format vídeo o texts elaborats per les mateixes joves del municipi.

EL DESCONFINAMENT: la necessitat de relacionar-nos

Trobar-nos a la plaça Catalunya era necessari després de tant de temps confinats/des a casa. Es va decidir escollir un lloc obert, recalcant amb molta importància la necessitat de respectar les distàncies. En aquesta trobada es va preguntar pels aspectes positius del confinament, com també pels negatius.

Tothom vam saber expressar aspectes negatius, la dificultat va ser en poder expressar els positius. L’esforç està a trobar sempre aspectes positius a les nostres vivències, per molt amargues que siguin, sempre hi ha alguna cosa positiva. Acompanyar els primers dies de desconfinament amb jocs a l’aire lliure, va ser una divertida experiència que feia dies que vivíem, i ens va permetre trencar aquest bloqueig emocional.

L’ARBRE POSITIU: la dinàmica d’emocions comunitària

El 13 de juny de 2020, s’introduïa la realització de la dinàmica d’emocions post Covid-19: l’arbre positiu, que consistia en compartir aquells aspectes positius que s’havien viscut durant el confinament. Amb un tros d’ouera i de cordill de pita (per tal de respectar el medi ambient) es va anar penjant a les branques de l’arbre de la plaça tot de paraules positives sorgides dels mesos viscuts de confinament. Durant uns dies es va deixar l’acció a oberta a qualsevol persona que necessités trobar positivitat a tota la situació. La difusió d’aquesta per les xarxes socials va ocasionar l’interès d’altres joves a participar.